فعالیت های شاخص

1- توصیف دو گونه جدید بالریشکدار برای دنیا

2- پیش‌آگاهی سفیدک داخلی انگور

 


اهداف و عملکرد

1- اتخاذ تدابير و شيوه‌هاي مؤثر جهت حفظ و حمايت محصولات كشاورزي از مرحله توليد تا مصرف از طريق اجراي پروژه‌ها و طرح‌هاي تحقيقاتي بر روي عوامل خسارتزا به محصولات كشاورزي، با تأكيد مسائل زيست محيطي در راستاي توسعه پايدار بخش كشاورزي. تحقيق در زمينه توليد غذاي سالم و تامين امنيت غذايي.

2- حفظ و بهبود كمي و كيفي فرآورده هاي كشاورزي با اتخاذ تدابير و شيوه هاي مناسب مديريت عوامل خسارتزا و اجراي تحقيقات پايه‌اي و كاربردي با نگاه ويژه به جنبه‌هاي زيست‌محيطي و توسعه پايدار  در راستاي  جهت‌گيري‌هاي تحقيقاتي:

- پاسخگويي به سوالات بي جواب امروز

- آمادگي براي مواجه شدن با مشكلات احتمالي آينده

- فراهم آوردن بستر مناسب براي عرصه هاي نويني كه در آينده ايجاد خواهد شد.


معرفی بخش تحقیقات گیاهپزشکی

 

بخش تحقیقات گیاه پزشکی با توجه به تنوع و گستردگی محصولات کشاورزی و عوامل زیان رسان گیاهی از سال 1385 فعالیت پژوهشی خود را آغاز نمود با افزایش برنامه های تحقیقاتی و جذب نیروهای متخصص و کار آمد یکی از مهمترین محورهای تحقیقاتی در زمینه آفات، بیماریهای گیاهی و علفهای هرز بوده و بخوبی نیازهای تحقیقاتی گیاه پزشکی استان را پوشش می دهد. این بخش با دارا بودن محققین و کادر علمی با تخصص های مورد نیاز گیاه پزشکی و آزمایشگاه مجهز، ضمن تولید علم و ارتقاء کیفیت محصولات زراعی و باغی سعی در حل معضلات مربوط به مسایل گیاه پزشکی بخش کشاورزی دارد.

گیاهپزشکی.jpg


تاثیر بخش گیاهپزشکی بر کشاورزی استان

به نظر می رسد نگرش مبتنی بر سود اقتصادی بیشتر حتی در کشاورزان پیشرو نیز باعث شده است ملاحظات و مخاطرات مربوط به کاربرد سموم را نادیده گرفته و حتی در سایر زمینه ها مانند مصرف آب نیز درآمد بیشتر بر همه موضوعات دیگر از جمله مشکلات و هزینه های زیست محیطی اولویت دارد. به نظر می رسد بینش کشاورزان از کشاورزی پایدار بسیار اندک بوده و بنابراین آگاهی بخشی در این زمینه و به خصوص  افزایش تعهد اخلاقی به سلامت غذای تولید شده و حفظ منایع زیست محیطی ضرورت بسیار دارد.

در خصوص تـاثیر عملکرد بخش گیاهپزشکی مرکز خراسان شمالی از دیـدگاه اقتصـادي، اجتمـاعی و فرهنگی در بخش کشاورزي با توجه به تاثیرپذیری کشاورزان از مشکلات مدیریتی و اجرایی و همچنین نبودن تحقیق علمی در این زمینه شاید نتوان با صراحت به یک نتیجه کمی یا کیفی دست یابیم. همچنین با توجه به اینکه کاربرد سموم آفت کش از مولفه های اصلی در مدیریت آفات می باشد و عموما نیز هزینه های زیست محیطی و مخاطرات سموم بر سلامتی انسان، دام  و ... لحاظ نمی گردد، این موضوع پیچیدگی ارزیابی اقتصادی را بیشتر می کند. اما در مجموع بازدیدهای انجام شده در مزارع کشاورزان و جلسات مختلف برگزار شده با مروجین و کشاورزان پیشرو حاکی از به کارگیری توصیه های فنی جدید دارد و انتظار می رود نتایج اقصادی آن بر جنبه های فرهنگی و اجتماعی نیز اثر گزار باشد.


6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0